Thursday, June 23, 2011

Vicepremierul pentru Reintegrare: Teza impusă de Tiraspol este falsă - Politic - Jurnal.md

Vicepremierul pentru Reintegrare: Teza impusă de Tiraspol este falsă - Politic - Jurnal.md

Vicepremierul pentru Reintegrare: Teza impusă de Tiraspol este falsă
Vicepremierul pentru Reintegrare: Teza impusă de Tiraspol este falsă



Tiraspolul încearcă să pună pe masa de discuţii teza potrivit căreia ar trebui atinse anumite condiţii pentru a relua negocierile, dar este o teză falsă. Cel puţin asta a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.


„Atunci când încercăm să identificăm aceste condiţii, se enumeră aspecte de genul activităţii agenţilor economici din regiune sau nereluarea până în prezent a circulaţiei trenurilor. Dar situaţia este diferită. Negocierile trebuie reluate fără niciun fel de precondiţii”, a declarat Carpov în cadrul unui briefing.

Carpov a precizat că activitatea agentilor economici din regiunea transnistreană a avut doar de câştigat după introducerea unui regim comun cu Ucraina în 2006. „Numărul total de companii transnistrene înregsistrate la Chisinau este de circa 800 şi nu au obiecţii la faptul de înregistrare.
Sunt companii care sută la sută exportă marfa în UE”, a spus vicepremierul.

„Este o politică, de fapt, când toate aceste argumente fără dovezi clare sunt emise în public, în special în ajunul unor evenimente importante, pentru a crea o imrpesie care nu este împărtăşită de nimeni la masa de negocieri”, a precizat Carpov.

Eugen Carpov a declarat că toţi participanţii la negocierile în formatul „5+2” sprijină poziţia Republicii Moldova de reluare a procesului de negocieri. Potrivit oficialului, consultările nu au fost întrerupte, ci amânate pentru o altă dată, asupra căreia se va conveni în scurt timp.

Amintim că la 21 iunie curent, la Moscova, a avut loc o întrevedere în formatul „5+2”, în vederea reluării negocierilor privind diferendul transnistrean, care a eşuat din cauza poziţiei Tiraspolului.

No comments:

Post a Comment